Най-успешните бизнес седан BMW 5 и популярният GT-модел BMW 6-Series претърпяха

...
Най-успешните бизнес седан BMW 5 и популярният GT-модел BMW 6-Series претърпяха
Коментари Харесай

BMW вдига летвата

Най-успешните бизнес седан BMW 5 и известният GT-модел BMW 6-Series претърпяха огромна смяна, която с изключение на външния им тип визира оборудването, свързващите системи и задвижващите елементи.

Новият дизайн с дискретно увеличена бъбрековидна решетка създава чистокръвна хармония и придава на двата автомобила още по-внушително наличие. Обновената графика на светлините, предлаганите като алтернатива BMW Laser lights и поразителните задни светлини със скулптурирана триизмерна форма подсигуряват ясна известност. За модерния темперамент на двата автомобила оказват помощ общоприетите трапецовидни накрайници на изпускателната система, както и лимитираният до 1000 бройки специфичен модел M Sport Edition, който ще се предлага единствено за 5-Series.

Гамата от plug-in хибридни модели BMW 5-Series е доста разширена. Новите BMW 530e (седан) и BMW 530e xDrivе (седан) оферират последно потомство на технология за задвижване eDrive. А седанът BMW 545e xDrive с шестцилиндров бензинов мотор би трябвало да се разположи на върха на предлаганата гама.

Дебют вършат и две комбита с plug-in хибридно задвижване - BMW 530e Touring и BMW 530e xDrive Touring. Така гамата на 5-Series към този момент е от 5 зареждащи се хибрида, което е най-големият брой за един модел на марката.

При всички версии с 4- и 6-цилиндрови мотори се вкарва 48-волтовата технология Mild-Hybrid, която обезпечава още по-спонтанни реакции и по-висока успеваемост с помощта на стартер-генератор с спомагателна мощ от 8 кВт (11 к.с.). Тя оказва помощ на мотора с вътрешно горене, изключително при ускоряване, а също по този начин и за понижаване на разхода на гориво.

Обновените BMW 5-Series и BMW 6-Series Gran Turismo не престават да дефинират примера, когато става въпрос за съвременни системи за помощ на лидера. Те включват новата функционалност за дейна навигация, автоматизирано поддържане на спешната лента и помощник за паркиране на заден ход.

Допълнителното интегрално интензивно ръководство оказва помощ за маневриране при ниска скорост, като новата версия на технологията се предлага за първи път и за plug-in хибридни модели.

Включената в общоприетото съоръжение операционна система BMW 7.0, новият 12,3-инчов надзорен екран, както и Intelligent Personal Assistant разрешават елементарен достъп до най-новите оферти за съгласуваност. Новата навигационна система BMW Maps, основана на облачни услуги, предлага бърза навигация, съобразена тъкмо с съответната обстановка.

Android Auto се причислява към Apple CarPlay, като разрешава директна интеграция на смарт телефони в автомобила. Клиентите могат да поддържат автомобила си изцяло обновен (включително във връзка с данните) и да прибавят нови функционалности посредством отдалечено надстройване на софтуера.

 

" Баварците " направиха и ново мобилно приложение

Още от въвеждането на BMW i Remote App през 2013 г.и последвалото го BMW Connected App, компанията BMW предлага на своите клиенти опция за лесна връзка сред смарт телефона и автомобила. Сега за клиентите на 30 европейски пазара, Китай и Корея се предлага мобилно приложение от ново потомство. My BMW App е с нов дизайн, с подсъзнателен и банален потребителски интерфейс и с нови услуги за подкрепяне на самостоятелната електрическа подвижност.

Всъщност това е нов универсален интерфейс към автомобила. Приложението демонстрира информации за неговото положение и според от оборудването разрешава активирането на функционалности от отдалеченост (напр. локализация на автомобила, отключване и заключване на вратите, наблюдаване на зоната към автомобила (Remote 3D View) и др).

Интегрираната функционалност за търсене разрешава елементарно разкриване на цели и директното им изпращане към навигационната система на автомобила. Възможно е и прехвърлянето на цели и от приложения на други производители. Картата изобразява настоящата обстановка на пътя, бензиностанциите и зарядните станции, както и опциите за паркиране.

През My BMW App клиентите получават информация за наличните Remote Software Upgrades и могат комфортно да ги изтеглят в дома си, преди да ги трансферират в автомобила. С Remote Software Upgrades " баварците " оферират на клиентите си нови и усъвършенствани цифрови функционалности, както и опцията постоянно да поддържат софтуера на автомобила си на най-актуалното равнище.

Освен това се предлага и BMW Digital Key, с който iPhone се трансформира в авто ключ и чрез My BMW App може комфортно и единствено с няколко стъпки да бъде надъхан за отваряне на автомобила (б.р. - колата трябва да е оборудвана с нужния хардуер). След това той може да бъде ползван без физически ключ от притежателя и до 5 други индивида. По предпочитание може да бъде споделян и ключ с лимитирани права, да вземем за пример с намалена оптималната скорост – идеалният вид за начинаещи водачи.

С My BMW в колите с BMW Operating System 7 навлиза и Amazon Alexa. След като клиентите са свързали своя акаунт в Amazon чрез приложението, гласовата услуга може да бъде употребена в автомобила посредством активиращата дума " Alexa "  или натискане на бутон. Така може с гласова команда да се пусне музика, да се наблюдават вести, да се ръководят съвместими Smart Home устройства или да се получи достъп до хиляди други благоприятни условия. В началото " Alexa " ще е налична в Германия, Австрия, Испания, Италия и Англия. От март 2021 г. ще бъде и на други пазари.

BMW-приложението предлага разширени функционалности за електрифицирани коли. Например подобрен преглед върху електрическия пробег, статуса и историята на зареждането. Освен това автомобилът може да бъде кондициониран авансово (например посредством стопляне през зимата или изстудяване през лятото) за по-голям комфорт.

Приложението предлага и благоприятни условия за персонализация. Веднъж въведени в персонализиран профил BMW ID, самостоятелните желания могат да бъдат настроени бързо и автоматизирано във всяко ново BMW. Благодарение на My BMW App регистрирането в автомобила е още по-лесно – вместо ръчно въвеждане на потребителско име и ключова дума е задоволително само сканиране на QR код за несъмнено прекачване на потребителските настройки. 

И най-после - My BMW App е базовата причина за вход в екосистемата на BMW. То разрешава пряк контакт със сервизния сътрудник. Чрез него клиентите могат непрекъснато да наблюдават и потребността от сервизно обслужване на своя автомобил. При проблеми то осигурява и връзка с BMW RoadAssistance. При обещано позволение сервизният личен състав вижда местоположението на автомобила и неговия статус, с цел да може неотложно да се обезпечи помощ.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР